• Karneval

          • Dnes sme mali veľký bál, 

            v ŠKD bol karneval.

            Na tom bále spoločne

            bolo nám tak báječne.

          • Oznam ZUŠ

          • S radosťou oznamujeme, že už tento polrok otvárame v rámci hudobného odboru popri klavíru, husliach, gitare a bicích nástrojoch aj spev. Prvých nádejných spevákov začína vyučovať Peter Adamov. Od nového školského roka otvárame aj tanec, ale ak by bol záujem už aj teraz, vieme ho otvoriť aj tento polrok. 

            Ďakujeme a želáme všetko dobré do nového roka 2024.

             

            Viac informácií sa dozviete od riaditeľa SZUŠ Juraja Dudáša 0903 959 024 alebo Jakuba Lacu 0905 157 144.

          • Vianočné koledovanie

          • Vianočné koledovanie 18.12. 2023 pre pani starostku, pani riaditeľku a pani kuchárky bolo darčekom žiakov za ich celoročnú prácu pre našu školu.

            Ďakujeme!

          • Pečenie medovníkov.

          • V dňoch  29.11 a 30.11 sme tradične zahájili vianočné pečenie medovníkov v 3.A triede. Medovníky pôjdu na vianočný trh 3.12.

            Ďakujeme rodičom, pani kuchárkam za spoluprácu.

          • Diskusia na tému Cievna mozgová príhoda s pani spisovateľkou K. Veverkovou.

          • Zdravie je to najcennejšie, čo máme. Je preto mimoriadne dôležité, aby sme sa ho snažili chrániť. Jedným zo spôsobov je včasná diagnostika a rozpoznanie zdravotného problému.

            Preto sme sa v aj tomto školskom roku 2023 rozhodli pokračovať s 5.A vo výnimočnom projekte pod záštitou World Stroke Organization s názvom FAST HEROES.

            23.novembra 2023 nás prišla navštíviť pani spisovateľka Kvetka Veverková, ktorá prežila cievnu mozgovú príhodu a napísala o nej i knihu Príhoda mozgovej príhody.

            Porozprávali sme sa o tom, aké sú príznaky cievnej mozgovej príhody, čo robiť v prípade, keď náš blízky potrebuje pomoc, ale i o tom, ako zavolať pomoc.

            Pani spisovateľka nám porozprávala aj o svojich ostatných knižkách, ako začala písať a o čom sú jej poviedky.

            Dala nám pár užitočných tipov pri písaní príbehov a povzbudila nás, aby sme vždy išli za svojím snom a nevzdávali sa.

          • Úcta k starším

          • Babička ma naučila variť si čaj s medom. Opravovať, čo kde treba, to zas robím s dedkom. Moji starkí šikovní sú a všeličo vedia, aj keď niečo vyparatím, našim nepovedia.

          • Európsky deň jazykov

          • Európsky deň jazykov sa oslavuje každoročne 26. septembra od roku 2001. Tento výnimočný deň sme si pripomenuli na našej škole i tento školský rok. Žiaci piateho a šiesteho  ročníka si pripravili výzdobu v rámci výtvarnej výchovy.  

            Na hodinách anglického jazyka sme sa rozprávali o mnohojazyčnosti a kultúrach. Zapojili sme sa i do online hier a kvízov zameraných na rozširovanie informovanosti o jazykovej rozmanitosti. 

             Žiaci prvého i druhého stupňa počúvali   nahrávky v rôznych jazykoch. Ich hlavnou úlohou bolo identifikovať príslušný jazyk. 

            Ďalej si potrápili  jazyky na českých, anglických, nemeckých, španielskych, ale aj slovenských jazykolamoch. 

            Najviac sa žiakom páčilo identifikovanie krajín podľa obrázkov. 

            Takto spoločne strávený deň nám pripomenul, aké je jazykové vzdelávanie pre nás dôležité a upozornil na fakt, že učenie sa nových jazykov nám otvára dvere k novým príležitostiam, zážitkom a priateľstvám 

             

          • Projekt Hľadá sa energia

          • Žiaci našej školy sa zapojili do 10.ročníka celoslovenskej súťaže Hľadá sa energia.Trojčlenné tímy počas niekoľkých mesiacoch pracovali na 4 náročných, ale veľmi zaujímavých úlohách :

            1.Ako sa bojuje s vysokými cenami elektriny na Slovensku ?

            2.Zhotovenie projektu fotovoltickej elektrárne pre strechu školy

            3.Princípy fungovania , výhody a nevýhody fotovoltických panelov

            4.Experimenty so slnečnými lúčmi a prototypom PV článku

            Všetky zadané  úlohy preverili vedomosti, fantáziu a kreativitu žiakov.Súťaže sa zúčastnilo viac ako 60 tímov z celého Slovenska . Našich 10 tímov si úspešne poradilo so všetkými úlohami jednotlivých kôl.Odmenou pre  usilovných žiakov bola účasť na Festivale energie v Piešťanoch ,kde si mohli pozrieť priestory historickej budovy elektrárne , vyskúšať rôzne vystavené expozície a zapojiť sa v losovaní o množstvo hodnotných cien .Najväčšie prekvapenie nás čakalo na záver podujatia pri vyhlasovaní výsledkov.V kategórii Najlepšia škola sme získali 1.miesto a krásne ceny v podobe dvoch 3D tlačiarní. Bola to výborná akcia, ktorú si budúci rok plánujeme zopakovať.

             

                                                          

                                         Koordinátorka projektu Mgr.Miriam Meszárosová

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje